Invisalign Teen

Invisalign Teen – Αόρατα Σιδεράκια σχεδιασμένα για Εφήβους

Η θεραπεία Invisalign Teen όταν εφαρμόζεται από έναν εξειδικευμένο στην μέθοδο ορθοδοντικό μπορεί να διορθώσει σχεδόν όλα τα ορθοδοντικά προβλήματα όπως: underbites, overbites, closed bites and open bites. Η τεχνική της Invisalign Teen χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία που εφαρμόζεται και στους ενήλικες, δηλαδή διάφανες μεμβράνες-aligners που αλλάζουν κάθε 15 ημέρες και μετακινούν σταδιακά τα δόντια. Τα αόρατα σιδεράκια της Invisalign Teen κάνουν την ορθοδοντική θεραπεία για τους έφηβους μία πραγματικά ευχάριστη εμπειρία!

invisalign-teen3

Η κυρία Θεοδωρίδη είναι Ορθοδοντικός εξειδικευμένη στην μέθοδο Invisalign. Είναι πιστοποιημένη στο Invisalign System από το 2001 και μέχρι σήμερα το εφαρμόζει με μεγάλη επιτυχία σε πληθώρα εφήβων ασθενών του ιατρείου. Τα διάφανα σιδεράκια της Invisalign Teen βοηθούν τους έφηβους ασθενείς μας να έχουν άνεση, αυτοπεποίθηση και σιγουριά κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής τους θεραπείας χάρη στην αποτελεσματικότητα και την διακριτικότητα τους.

Η μέθοδος Invisalign Teen είναι ιδανική για νέους και νέες που ασχολούνται εντατικά με τα σπορ γιατί η πιθανότητα τραυματισμού από τους μηχανισμούς είναι απειροελάχιστες σε σχέση με τα κλασσικά σιδεράκια. Οι ασθενείς μας που κάνουν θεραπεία Invisalign δεν χρειάζεται να ανησυχούν μήπως τους κολλήσει φαγητό στα σιδεράκια ή μήπως χτυπήσουν κατά την διάρκεια κάποιου αθλήματος. Με αόρατα σιδεράκια της Invisalign Teen τα δόντια δεν κινδυνεύουν από απασβεστώσεις (λευκά σημάδια κάτω από τα κλασσικά ορθοδοντικά σιδεράκια) και τερηδόνα, όταν η στοματική υγιεινή είναι ελλιπής.

Χάρη Στην Invisalign Teen οι έφηβοι συνεχίζουν κανονικά την δραστήρια ζωή τους!
Οι ασθενείς που βρίσκονται σε θεραπεία με Invisalign Teen επωφελούνται σε σχέση με τα παραδοσιακά σιδεράκια από συντομότερα χρονικά και λιγότερα συχνά ορθοδοντικά ραντεβού. Επίσης, η Ορθοδοντικός μας χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της Invisalign τους δείχνει 3D εικόνα του τελικού τους χαμόγελου πριν ακόμα ξεκινήσουν την θεραπεία!

invisalign-teen-info2

Επειδή οι έφηβοι λόγω των ποικίλων υποχρεώσεών τους είναι σε διαρκή μετακίνηση, η Invisalign Teen έχει κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά:

  • Ειδικοί δείκτες επάνω στις μεμβράνες- aligners αλλάζουν χρώμα όσο περισσότερο τους χρησιμοποιεί ο ασθενής και η απόχρωση βοηθά τον έφηβο, την ιατρό και τους γονείς να υπολογίζουν τις ώρες χρήσης.
  • Σε περίπτωση που ο έφηβος δεν έχει αλλάξει όλα τα παιδικά δόντια, τα αόρατα σιδεράκια της Invisalign Teen σχεδιάζονται με ειδικό τρόπο ώστε να φιλοξενήσουν τα καινούρια δόντια όταν αυτά ανατείλουν.
  • Στην ορθοδοντική θεραπεία της Invisalign Teen συμπεριλαμβάνονται μηχανισμοί αντικατάστασης σε περίπτωση απώλειας.

Στο Your Smile έχουμε δει πολλούς εφήβους να αποκτούν ένα όμορφο και λειτουργικό χαμόγελο με την θεραπεία Invisalign Teen.

Επιλέξτε έναν Ορθοδοντικό εξειδικευμένο στην μέθοδο Invisalign για να σας οδηγήσει εύκολα και σύντομα στο πιο όμορφο χαμόγελό σας!

Συχνές Ερωτήσεις για την Invisalign Teen

Τι είναι η Invisalign Teen;

Είναι ο αόρατος τρόπος ορθοδοντικής μετακίνησης των δοντιών που κινείται μακριά από τους περιορισμούς της θεραπείας με μεταλλικά σιδεράκια. Αντί για σύρματα η Invisalign® χρησιμοποιεί διαφανείς νάρθηκες οι οποίοι αφαιρούνται από το στόμα και είναι φτιαγμένοι ακριβώς για τα δόντια του εφήβου. Ο έφηβος τους τοποθετεί στα δόντια του και τους αλλάζει κάθε δύο εβδομάδες αντικαθιστώντας τους με ένα νέο σετ νάρθηκες (aligners) επιτυγχάνοντας την επιθυμητή μετακίνηση.

Είναι η Invisalign εξίσου αποδοτική με τα κλασσικά σιδεράκια;

Ναι. Εφόσον φοριούνται σύμφωνα με τις οδηγίες ενός εξειδικευμένου και έμπειρου ορθοδοντικού είναι εξίσου αποτελεσματική μέθοδος θεραπείας για τα περισσότερα ορθοδοντικά προβλήματα.

Ποια είναι τα προτερήματα της Invisalign σε σχέση με τα παραδοσιακά σιδεράκια;

Ο έφηβος που βρίσκεται σε θεραπεία Invisalign, μπορεί να συμμετέχει στα αγαπημένα του σπορ χωρίς το άγχος τραυματισμού καθώς οι νάρθηκες είναι από μαλακό υλικό και αφαιρούμενοι. Επιπλέον, μπορεί να συνεχίσει να παίζει το αγαπημένο του μουσικό όργανο χωρίς να επηρεάζεται από την παρουσία ξένου σώματος στο στόμα του. Με την Invisalign Teen απαιτείται λιγότερος χρόνος με τον ορθοδοντικό σε σχέση με τα παραδοσιακά σιδεράκια και δεν υπάρχουν περιορισμοί στα φαγητά που επιτρέπεται να καταναλώσει όπως συμβαίνει σε μια θεραπεία με σιδεράκια. Τέλος, το γεγονός ότι οι νάρθηκες είναι κινητοί εξασφαλίζει μια καλύτερη στοματική υγιεινή αφού αφαιρούνται και μπορεί κανείς να βουρτσίζει όλη την επιφάνεια του δοντιού και να κάνει νήμα ελεύθερα.

Πόσο χρόνο παίρνει; Πόσο κοστίζει;

Η διάρκεια και το κόστος της μεθόδου είναι παρόμοιες με την θεραπεία με σιδεράκια. Επιπλέον, με την χρήση του AcceleDent η διάρκεια της θεραπείας μπορεί να μειωθεί έως και στο μισό και επομένως η Invisalign Teen να είναι συντομότερη από μια θεραπεία με σιδεράκια.

Οι νάρθηκες πρέπει να φοριούνται όλη την ημέρα;

Η βέλτιστη αποτελεσματικότητα των aligners επιτυγχάνεται όταν φοριούνται 20-22 ώρες την ημέρα και αλλάζονται κάθε δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με μελέτες οι έφηβοι τείνουν να τους φορούν περίπου 21 ώρες. Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε πως η Invisalign Teen έχει ενσωματωμένα σημεία ελέγχου τα οποία ξεθωριάζουν με την χρήση των aligners και δίνουν σαφή εικόνα αν τα aligners έχουν φορεθεί επαρκώς.

Τι γίνεται αν χαθεί κάποιο Aligner;

Η απώλεια ενός Aligner δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί καθώς η Invisalign Teen προσφέρει έξι δωρεάν αντικαταστάσεις. Φυσικά σε περίπτωση απώλειας θα πρέπει να μας ενημερώσετε άμεσα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο