BLOG

before after 2

Ο πρώτος ορθοδοντικός έλεγχος του παιδιού σας μέχρι την ηλικία των 7.

By: | Tags: | Comments: 0 | 9 Σεπτεμβρίου, 2019

Διαλέγοντας τη κατάλληλη στιγμή για θεραπεία-  Συμβουλευτείτε έναν Ορθοδοντικό

Ενώ η ορθοδοντική θεραπεία συνήθως ξεκινάει μεταξύ των ηλικιών 9-14, κάποια παιδιά ωφελούνται από νωρίτερη ορθοδοντική παρέμβαση. Τα ορθοδοντικά προβλήματα των παιδιών μπορούν να προληφθούν με μια έγκαιρη διάγνωση από τον ειδικό ορθοδοντικό στην ηλικία των επτά ετών. Ο ορθοδοντικός σας θα σας συμβουλεύσει αν το παιδί σας χρειάζεται προληπτική ορθοδοντική θεραπεία, η οποία συντελεί στα παρακάτω:

Επηρεάζει και καθοδηγεί την ανάπτυξη των γνάθων

Μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού δοντιών που προεξέχουν

Διορθώνει βλαβερές στοματικές έξεις όπως πιπίλισμα του δακτύλου

Βελτιώνει την εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση του παιδιού

Καθοδηγεί τα μόνιμα δόντια σε πιο σωστή θέση

Βελτιώνει την εμφάνιση και την αυτοπεποίθηση του παιδιού

 

Οι Ορθοδοντικοί μπορούν να εντοπίσουν και τα λιγότερο εμφανή προβλήματα

Ενδείξεις ορθοδοντιών προβλημάτων

Δεν είναι πάντα εύκολο να διαγνώσετε εσείς ένα ορθοδοντικό πρόβλημα. Ακόμα και δόντια που φαίνονται ίσια μπορεί να κρύβουν κάποια διαταραχή στη σύγκλειση. Παρακάτω είναι μερικά σημάδια που μπορούν να δείξουν την ανάγκη για ορθοδοντική θεραπεία:

Πρώιμη ή καθυστερημένη απώλεια νεογιλών δοντιών

Δυσκολία στο δάγκωμα ή στη μάσηση

Αναπνοή από το στόμα

Πιπίλιμα του δαχτύλου

Συνωστησμένα, έκτοπα ή έγκλειστα  δόντια

Προγναθισμός ή οπισθογναθισμός

Τραυματισμός των ούλων ή της υπερώας

Προεξέχοντα δόντια

Δόντια της άνω και κάτω γνάθου που δε συγκλείνουν

Τρίξιμο-σφίξιμο δοντιών

Μη ισορροπημένη εμφάνιση προσώπου

 

Χαρίστε στο παιδί σας το καλύτερο δώρο: ένα υγιές χαμόγελο

Τα ίσια δόντια αποτελούν τη βάση της στοματικής υγείας. Συνεισφέρουν στη καλή στοματική υγιεινή και στην ικανότητα της σωστής ομιλίας, μασήματος και δαγκώματος. Ξεκινήστε την οδοντιατρική φροντίδα του παιδιού σας με μία έγκαιρη επίσκεψη στον οδοντίατρο. Ο Αμερικανικός Οδοντιατρικός Σύλλογος, προτείνει η πρώτη επίσκεψη ενός παιδιού στον οδοντίατρο να πραγματοποιείται στα πρώτα του γεννέθλια, όταν τα πρώτα του δόντια αρχίσουν να εμφανίζονται. Ο οδοντίατρός σας μπορεί αρχικά να σας ενημερώσει για το πώς αναπτύσσονται τα δόντια και οι γνάθοι. Ο ειδικός ορθοδοντικός είναι επιπλέον ειδικευμένος να αναλάβει την ορθοδοντική φροντίδα του παιδιού σας. Δεν χρειάζονται όλοι ορθοδοντική θεραπεία, αλλά αν το παιδί σας χρειάζεται βοήθεια, ένας έλεγχος στην ηλικία των 7 θα βοηθήσει τον ορθοδοντικό να παρέχει την κατάλληλη θεραπεία στη κατάλληλη χρονική στιγμή.

Η προληπτική ορθοδοντική θεραπεία

Στο Your Smile η ορθοδοντική φροντίδα που παρέχεται εδώ και χρόνια στους μικρούς μας ασθενείς, έχει άριστα αποτελέσματα χωρίς κόπο και ταλαιπωρία. Η πρόοδος της θεραπείας καταγράφεται με ψηφιακό τρόπο και μέσα τελευταίας τεχνολογίας και γίνεται συγκριτική μελέτη από το επιστημονικό προσωπικό καθώς το παιδί μεγαλώνει. Οι γονείς ενημερώνονται αναλυτικά για τη πορεία της θεραπείας του παιδιού τους και επίσης διατηρείται διαρκής επικοινωνία με τον γενικό οδοντίατρο. Η μέση διάρκεια της θεραπείας είναι 12-18 μήνες. Μετά από το διάστημα αυτό ακολουθεί περίοδος παρακολούθησης μέχρι να ανατείλουν όλα τα μόνιμα δόντια. Την κατάλληλη χρονική στιγμή αποφασίζεται, αν είναι αναγκαία, η συνέχιση στη Β φάση ορθοδοντικής θεραπείας. Στατιστικά τα παιδιά που έχουν κάνει θεραπεία Phase I, έχουν πολύ πιο σωστό ορθοδοντικό αποτέλεσμα στην ολοκλήρωση της ορθοδοντικής και επίσης μικρότερο χρόνο θεραπείας.

 

Όλα τα παιδιά θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει τον πρώτο ορθοδοντικό έλεγχο στην ηλικία των επτά.

Η American Association of Orthodontists και όλοι οι παγκόσμιοι επιστημονικοί οργανισμοί πλεόν συμφωνούν ότι δεν είναι σωστό να περιμένετε να αλλάξουν όλα τα δόντια του παιδιού σας προκειμένου να επισκεφτείτε τον ειδικό ορθοδοντικό. Ο πρώτος ορθοδοντικός έλεγχος του παιδιού γίνεται στα επτά του χρόνια, όταν έχει στο στόμα του παιδικά και μόνιμα δόντια. Κάποια Ορθοδοντικά προβλήματα μπορούν να διορθωθούν ευκολότερα αν εντοπιστούν εγκαίρως. Ένας έλεγχος πριν από την ηλικία των 7 ετών, δίνει την δυνατότητα στο Ορθοδοντικό να προτείνει τη κατάλληλη θεραπεία στη κατάλληλη στιγμή. Αν έχει σχεδιαστεί εγκαίρως η ορθοδοντική θεραπεία ο ορθοδοντικος θα μπορέσει να επιτύχει αποτελέσματα που πιθανόν  να μην ήταν εφικτό να επιτευχθούν, αν η ανάπτυξη του προσώπου και των γνάθων είχε ήδη ολοκληρωθεί.

Οι ορθοδοντικοί ακολουθούν μία επιπρόσθετη εκπαίδευση, από 2 εώς 3 χρόνια, μετά την Οδοντιατρική σχολή ώστε να αποκτήσουν τις γνώσεις που χρειάζονται ώστε να ισιώνουν τα δόντια. Μόνο αυτοί που έχουν ολοκληρώσει την επιπλέον εκπαίδευση καλούνται Ορθοδοντικοί, και μόνο οι Ορθοδοντικοί μπορούν να είναι μέλη του Αμερικανικού Ορθοδοντικού Συλλόγου (ΑΑΟ). Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή απορίες κατά τη διάρκεια της θεραπείας ή στο μέλλον, παρακαλώ συμβουλευτείτε τον Ορθοδοντικό σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο