Η ορθοδοντικη

Τι είναι η ορθοδοντική?

Ασχολείται με την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των οδοντικών και σκελετικών ανωμαλιών της σύγκλισης του κρανιοπροσωπικού συστήματος.

Οι ανωμαλίες σύγκλισης αν δεν αντιμετωπιστούν εγκαίρως μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στην ομιλία, στην μασητική λειτουργία και στην ομαλή αναπνευστική λειτουργία.

Η εφαρμογή της κατάλληλης ορθοδοντικής θεραπείας από έναν εξειδικευμένο ορθοδοντικό βελτιώνει την υγεία και την εικόνα των δοντιών και του προσώπου και οδηγεί σε ένα όμορφο και υγιές χαμόγελο που αυξάνει την αυτοπεποίθηση σας!

Υποψήφιοι για ορθοδοντική θεραπεία είναι εξίσου με τα παιδιά και οι ενήλικες καθώς με την θεραπεία με διαφανείς νάρθηκες μπορούν να κάνουν αόρατη ορθοδοντική θεραπεία!

orth_thumb

Ορθοδοντική Διάγνωση

Αφορά την κλινική εξέταση του υποψήφιου ασθενή από την ορθοδοντικό σε συνδυασμό με συμπληρωματικές εξετάσεις και μετρήσεις. Οι μετρήσεις και οι απεικονίσεις σας στο ιατρείο μας φυλάσσονται σε ηλεκτρονικό αρχείο το οποίο διατηρείται ενημερωμένο σε όλη την διάρκεια της θεραπείας σας προκειμένου να γίνονται συγκρίσεις και εκτίμηση της αποδοτικότητας της θεραπείας σας.

Συχνές ερωτήσεις για την Ορθοδοντική θεραπεία

Πότε είναι απαραίτητη η ορθοδοντική θεραπεία;

Η ορθοδοντική θεραπεία επιδιορθώνει τις ανωμαλίες σύγκλισης των δοντιών και των σιαγώνων. Ανωμαλία σύγκλισης θεωρείται η αδυναμία στοίχισης των δοντιών που οφείλεται σε παράγοντες τόσο γενετικούς όσο και περιβαλλοντικούς. Κακή στοίχιση των δοντιών μπορεί να προκύψει από ακατάλληλη θέση των σιαγώνων, από το πιπίλισμα του δαχτύλου ή από την απουσία δοντιών.

Η ανωμαλία σύγκλισης των δοντιών περιλαμβάνει περιπτώσεις που τα δόντια έχουν κενό, είναι συνωστισμένα ή στραβά. Η ανωμαλία στην θέση των σιαγώνων αφορά σε περιπτώσεις όπως δυσαρμονική θέση άνω ή κάτω σιαγώνας ή ακατάλληλο μέγεθος της γνάθου σε σχέση με το μέγεθος των δοντιών.

Το είδος της θεραπείας που χρειάζεται ο ασθενής καθορίζεται μετά από την πρώτη επίσκεψη στο ιατρείο και αφού η ορθοδοντικός πραγματοποιήσει μια επιτόπου εξέταση και μελετήσει τις ακτινογραφίες του ασθενή. Επιπλέον στην προτεινόμενη θεραπεία θεωρούμε σημαντικό να λάβουμε υπόψη μας τις προσδοκίες του ασθενή καθώς και τον τρόπο ζωής του.

Γιατί χρειάζομαι την ορθοδοντική θεραπεία;

Τα ίσια δόντια δεν έχουν να κάνουν μόνο με την καλή αισθητική και την τόνωση της αυτοπεποίθησής μας. Τα στραβά δόντια κινδυνεύουν από τον σχηματισμό πλάκας και την τερηδόνα καθώς είναι δυσκολότερος ο καθαρισμός τους και η φροντίδα τους.

Σε ποια ηλικία ξεκινάει η ορθοδοντική θεραπεία; Πότε πρέπει να δει το παιδί μου η ορθοδοντικός;

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ορθοδοντική Εταιρία ο πρώτος ορθοδοντικός έλεγχος του παιδιού πρέπει να γίνει μέχρι την ηλικία των 7. Πολλά ορθοδοντικά προβλήματα επιλύονται ευκολότερα με μια έγκαιρη παρέμβαση σε νεαρότερη ηλικία.

Η ιατρός μας μετά από μια σύντομη εξέταση μπορεί να εντοπίσει εάν κάποιο ορθοδοντικό πρόβλημα χρήζει άμεσης επίλυσης ή εάν απαιτεί παρακολούθηση.

Η ορθοδοντική θεραπεία αφορά μόνο παιδιά και εφήβους;

Σχεδόν το 25% των ασθενών μας είναι ενήλικες. Εάν έχετε αναβάλλει την ορθοδοντική σας θεραπεία ή εάν τα δόντια σας ξαναστράβωσαν με το πέρασμα των χρόνων έχετε ακόμα χρόνο και τρόπο να φτιάξετε το τέλειο χαμόγελο όπως με την θεραπεία της Invisalign (εσωτερικό Link στην ενότητα Invisalign στην λέξη Invisalign)

Μετάβαση στο περιεχόμενο