Ορθοδοντικη για Ενηλικες

Ορθοδοντική για Ενήλικες

Παρόλο που οι περισσότεροι θεωρούν ότι τα ίσια δόντια συνεισφέρουν μόνο στην ωραία εμφάνιση, η αλήθεια είναι ότι έχουν και άλλα πλεονεκτήματα.

Σήμερα ένας στους πέντε ασθενείς είναι ενήλικας. Δείτε το γιατί:

  • Τα στραβά δόντια συγκρατούν περισσότερες τροφές και δημιουργούν περιβάλλον για δημιουργία ουλίτιδας, περιοδοντίτιδας και τερηδόνας.
  • Δεν μασάτε σωστά και τα δόντια φθείρονται πιο εύκολα και πιο γρήγορα.
  • Αν χρειαστείτε οδοντιατρικές εργασίες, ο οδοντίατρος είναι δύσκολο να αποκαταστήσει σωστά τη δομή των δοντιών όταν αυτά είναι σε λάθος θέση και σχέση. Οι αποκαταστάσεις (σφραγίσματα, γέφυρες και στεφάνες) έχουν έτσι μικρότερο χρόνο ζωής.
  • Με ίσια δόντια θα μασάτε και θα μιλάτε πιο σωστά. Επίσης η ορθοδοντική προάγοντας την στοματική υγεία, εμποδίζει την εκδήλωση γενικευμένων παθήσεων στο σώμα
  • Εκτός από τα παραπάνω προβλήματα που θα λύσει η ορθοδοντική θεραπεία, θα διορθώσει επίσης την εμφάνιση των στραβών δοντιών που σας απασχολούσε χρόνια. Το όμορφο χαμόγελο θα τονώσει απίστευτα την αυτοπεποίθησή σας!

Ένας ενήλικας είναι λογικό να ανησυχεί για το πόσο η ορθοδοντική θεραπεία θα επηρεάσει την γεμάτη υποχρεώσεις καθημερινότητά του. Η ορθοδοντική έχει προοδεύσει σημαντικά σήμερα με καινοτομίες όπως η Invisalign, αλλά και με άλλους διακριτικούς μηχανισμούς,  προσφέροντας επιτυχή αποτελέσματα με άνεση σε κάθε ηλικία. Λόγω της τεχνολογίας και του τρόπου θεραπείας στο ιατρείο μας, ο χρόνος που θα ξοδέψετε δεν είναι πολύς και οι επισκέψεις όχι πολύ συχνές.

Στη θεραπεία των ενηλίκων συνεργαζόμαστε στενά με όλες τις ειδικότητες της οδοντιατρικής και τον οδοντίατρό σας, ώστε όλοι να συμβάλλουμε σημαντικά στη βελτίωση της στοματικής σας υγείας.

Η ορθοδοντική είναι από τα λίγα πράγματα που βελτιώνουν σημαντικά την εμφάνιση και ταυτόχρονα την υγεία μας. Ένα όμορφο χαμόγελο αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα που εξυψώνει πολύ την αυτοεκτίμηση και την εικόνα μας. Και αυτό είναι σημαντικό σε κάθε ηλικία!

Η πρώτη ορθοδοντική επίσκεψη του ενήλικα.

Ποτέ δεν είναι αργά να αποκτήσετε ένα όμορφο χαμόγελο! Η μοντέρνα ορθοδοντική απευθύνεται πλέον σε όλες τις ηλικίες.
Στην πρώτη σας επίσκεψη η ιατρός θα εκτιμήσει το είδος των μηχανισμών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο συγκεκριμένο είδος ορθοδοντικού προβλήματος και θα απαντήσει αρκετές ερωτήσεις σας σχετικά με αυτό. Επίσης θα σας δείξουμε δείγματα των ορθοδοντικών μηχανισμών που μπορούν να εφαρμοστούν στην δική σας περίπτωση.
Πριν αρχίσει η ορθοδοντική θεραπεία είναι απαραίτητο να μελετηθούν κάποια διαγνωστικά στοιχεία όπως:

  • Ψηφιακή πανοραμική και κεφαλομετρική ακτινογραφία
  • Εκμαγεία μελέτης
  • Περιοδοντικός έλεγχος
  • Ψηφιακές φωτογραφίες δοντιών και προσώπου
  • Εκτός από τα παραπάνω προβλήματα που θα λύσει η ορθοδοντική θεραπεία, θα διορθώσει επίσης την εμφάνιση των στραβών δοντιών που σας απασχολούσε χρόνια. Το όμορφο χαμόγελο θα τονώσει απίστευτα την αυτοπεποίθησή σας!

Μετά από την μελέτη των παραπάνω και την ανάλυση στον υπολογιστή, συντάσσεται μια πλήρης διάγνωση και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο θεραπείας με την ιδανική λύση για την περίπτωσή σας. Έτσι θα γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε, το ακριβές χρονοδιάγραμμα και όλες τις παραμέτρους της θεραπείας σας καθώς και το συνολικό κόστος της με ακρίβεια.

Στην θεραπεία των ενηλίκων είναι απαραίτητη η συνεργασία της ορθοδοντικού με το γενικό σας οδοντίατρο. Στο τέλος της θεραπείας, η λεύκανση των δοντιών και άλλες αισθητικές διαδικασίες από τον οδοντίατρό σας, ολοκληρώνουν την εικόνα προσφέροντας ένα άρτιο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.