BLOG

ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΟΥ;

By: | Tags: | Comments: 0 | 19 Μαρτίου, 2020

Λόγω της πανδημίας του ιού COVID-19, η ορθοδοντικός σας και η επιστημονική ομάδα του ιατρείου πήραν την πολύ δύσκολη, αλλά σημαντική απόφαση να ακυρώσουν προσωρινά τα μη επείγοντα ραντεβού του ιατρείου μας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι η απόφαση αυτή δεν πάρθηκε εύκολα και έχει αποκλειστικό στόχο την προστασία των ασθενών, του προσωπικού, των οικογενειών τους και της ευρύτερης κοινότητας.

Με αυτά τα δεδομένα, είναι λογικό να έχετε κάποιες απορίες.

ΘΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΟΥ;

Γνωρίζουμε ότι μέρος της επιτυχημένης ορθοδοντικής θεραπείας είναι να έρχεστε στα ραντεβού σας. Προφανώς αυτό δεν είναι εφικτό κάτω από τις παρούσες, πρωτοφανείς συνθήκες. Μην πανικοβάλεστε. Παρόλο που τα ραντεβού σας είναι προγραμματισμένα στο ιατρείο μας με μεγάλη οργάνωση για να κυλάει αποτελεσματικά η θεραπεία σας, κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε αυτή η μικρή παρέκλιση να μην επηρεάσει το συνολικό πλάνο της θεραπείας σας. Δεδομένων των συνθηκών, η ορθοδοντικός μας και το επιστημονικό προσωπικό θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να επανέλθει η θεραπεία σας στον κανονικό της ρυθμό, όταν με το καλό ανοίξει το ιατρείο μας.

Μπορείτε όμως να βοηθήσετε και εσείς με τη σειρά σας, αποφεύγοντας για παράδειγμα πράγματα που δεν πρέπει να τρώτε όταν φοράτε σιδεράκια και διατηρώντας μια άριστη στοματική υγιεινή. Λόγω των αποκλειστικά εκτάκτων ραντεβού που δέχεται το ιατρείο, τώρα πρέπει περισσότερο από ποτέ να προσέχετε πολύ ώστε να μην ξεκολλήσουν τα σιδεράκια και οι ορθοδοντικοί σας μηχανισμοί και να είναι τα δόντια σας καθαρά και υγιή. Οι ασθενείς που φορούν aligners και κινητούς μηχανισμούς δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να διακόψουν τη χρήση τους. Περισσότερες οδηγίες θα σας δωθούν τις προσεχείς μέρες.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΩ;

Μείνετε σε επαφή μαζί μας σχετικά με το πότε θα λειτουργήσει κανονικά το ιατρείο και τον επαναπρογραμματισμό των ραντεβού σας. Αυτό θα εξαρτηθεί τόσο από τις συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (www.eody.gr) για την κοινωνική μας στάση, όσο και από τις οδηγίες των οδοντιατρικών και ορθοδοντικών συλλόγων. Μείνετε συνδεδεμένοι μαζί μας στην ιστοσελίδα του Your Smile και στο Facebook για άμεσες ανακοινώσεις και χρήσιμες πληφορίες. Ο χρονικός ορίζοντας που θα επαναλειτουργήσουμε σε κανονικούς ρυθμούς μπορεί να φαίνεται λίγο αβέβαιος για τώρα, αλλά να είστε σίγουροι ότι παίρνουμε αποφάσεις με γνώμονα τη δική σας προστασία.

ΕΙΠΑΤΕ «ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ», ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;

Αν έχετε μια επείγουσα ανάγκη αυτές τις μέρες, για παράδειγμα πόνο, πρήξιμο ή τραυματισμό από ορθοδοντικούς μηχανισμούς, θα είμαστε διαθέσιμοι να σας δούμε μετά από συνενόηση. Παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά ή με email (info@yoursmile.gr) για να αποφασίσουμε την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση για το θέμα μας. Τα μηνύματά σας λαμβάνονται σε καθημερινή βάση.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ;

Είναι βέβαιο ότι η ομάδα του Your Smile νοιάζεται πάντα για εσάς και όλοι μας ανυπομονούμε να σας ξαναδούμε σύντομα, συνεχίζοντας το ταξίδι προς το πιο όμορφο χαμόγελό σας!!

(Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες της American Association of Orthodontics για τις πρωτοφανείς αυτές συνθήκες επισκεφθείτε www.aaoinfo.org/virus)

(Πηγή έμπνευσης: American Association of Orthodontists)